Як доглядати за сивим волоссям, щоб почуватися красивим незалежно від віку

0 Comments

Для деяких сиве волосся це природне явище, яке додає шарму, а для інших стає великою проблемою. Незалежно від того, до якої групи ви належите, пам’ятайте, що волосся в процесі посивіння змінює не лише свій колір, а й структуру. Як доглядати сивого волосся, щоб ви відчували себе чудово, незважаючи на минулі роки? На інтернет-порталі olgrad багато порад на цю тему, деякі з них ми розповімо зараз.

Природний процес сивіння волосся зазвичай починається у віці від 30 до 40 років. Безпосередньою причиною втрати природного кольору є поступове зникнення активності меланоцитів – клітин, виявлених у корінні волосся, відповідальних за утворення меланіну. Основним будівельним блоком волосся є кератин, який природно зустрічається в бежево-білих тонах, а пігмент – меланін надає волоссю правильний колір. Посидіння волосся відбувається, коли у волосяних фолікулах спостерігається підвищене виробництво перекису водню, який ушкоджує меланоцити та зменшує вироблення меланіну. Іншою причиною сивіння волосся є зниження активності білка Wnt, який відповідає за процес утворення меланіну.

Як доглядати за сивим волоссям, щоб почуватися красивим незалежно від віку

Синдром Марії-Антуанетти

Поява сивини – це природний процес, який відбувається з віком. Однак є й інші фактори, які можуть прискорити появу знебарвленого волосся, зокрема:

  • генетична схильність;
  • анемія;
  • гіпертирео;
  • гіперактивність;
  • неправильне харчування;
  • тяжкий стрес.

Сильний стрес або раптові, трагічні події можуть призвести до того, що здорове волосся стане сивим в експрес-темпі. Це явище називається синдромом Марії-Антуанетти, тому що, згідно з історією, французька королева була сивою, коли намагалася втекти під час Французької революції.

Зміни відбуваються не лише зовні

Процес посідання – це не тільки зміна кольору волосся, але і його структури. У сивому волоссі замість меланіну з’являється повітря, що робить пасма більш сухими і жорсткими, а також схильними до посічення і руйнування. Сиве волосся може скручуватися в різні боки, навіть якщо у господаря ніколи не було кучерявого волосся.

Брюнетки чи блондинки?

Незалежно від причини появи сивого волосся на голові, це явище часто сприймається жінками негативно. З цієї причини більшість жінок вибирає регулярне фарбування волосся, щоб приховати перші ознаки старіння волосся. Фарбування найчастіше використовують темноволосі та брюнетки, у яких особливо помітні перші ознаки сидіння. Якщо ви вирішили пофарбувати волосся самостійно, пам’ятайте, що кератинове покриття сивого волосся на багато товщі, що перешкоджає проникненню фарби в його глибину. Саме тому, безумовно, краще звернутися до професіонала, який правильно забарвлюватиме і допомагатиме у виборі правильного кольору.

Як доглядати за сивим волоссям, щоб почуватися красивим незалежно від віку

Природний вид – природний догляд

Незалежно від того, чи вирішите ви пофарбувати сірі пасма або залишити їх у природному кольорі, ви повинні пам’ятати про те, що вони вимагають особливого догляду. Доглянуте гладке волосся – це прикраса для жінки незалежно від віку, тому в першу чергу не забувайте регулярно відвідувати перукарню. Підрізаючи кінчики кожні 6 тижнів, ви триматимете пасма в хорошому стані. Крім того, дбайте про своє волосся щодня, використовуючи сильно зволожуючу косметику.

Довіртеся фахівцям

Для повсякденного догляду за сивим волоссям можна використовувати ніжний шампунь або професійні засоби, що не містять сульфати або алергени. Вони м’яко очищають, живлять волосся зсередини і приємно пахнуть. Для досягнення ефекту гладкого волосся обов’язково промийте його холодною водою під час миття. Ця процедура чудово закриває кутикулу волосся, розгладжуючи їх поверхню. Сиві пасма також потребують пристойної дози зволоження, тому кілька разів на тиждень, крім стандартного миття, варто наносити на волосся живильну маску.

Неможливо назавжди зупинити процес посідання, але є багато різних способів боротьби з цим явищем. Тим не менш, варто пам’ятати, що крім впевненості в собі та позитивного підходу до життя, більше нічого не потрібно, щоб почуватися красивою незалежно від віку.

І ще, із зайвим свербінням пов’язаний із сухістю шкіри голови крім зволоження мені допомагає масаж. Може він діє як відволікаючий фактор?

А переживати із цього приводу зовсім не потрібно.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *