Як позбутися клопів?

0 Comments

Постільні клопи в будинках – справжня та неприємна проблема. Хоча кілька десятиліть тому в розвинених країнах вважалося, що цих неприємних комах прибрали раз і назавжди, можливість подорожувати найдальшими куточками світу змусила цю тему повернутися бумерангом. Попри поширену думку, постільні клопи не з’являються в брудних і занедбаних місцях, а навпаки. Комахи можуть потрапити в будинок по-різному, і це не залежить від того, чи живемо ми в сільській місцевості, в окремому будинку або багатоквартирному будинку. Присутність клопів визначити складно, але, якщо навіть один виявлений, необхідно вжити енергійних та радикальних заходів. Як позбутися цих домашніх шкідників? Вони небезпечні? Ще більше інформації за посиланням https://promtek2000.com.ua/?cat=25.

Як виглядає клоп?

Клопи – це маленькі комахи, які з’являються у будинках. Він живиться людською кров’ю, але його мундштук безболісно прорізає шкіру. Постільні клопи досягають максимального розміру до 5 мм. Їх характерно округле сплощенное тіло коричневого кольору. Ті, хто вже пролив кров, темніші. Постільні клопи дуже добре переміщаються квартирою і без проблем можуть лазити по стінах. Вони активні лише вночі: удень ховаються в різних затишних куточках та закутках, але найчастіше тримаються біля ліжка.

Як позбутися клопів?

Як розпізнати присутність клопів?

Присутність клопів тижнями може бути непоміченою. Найчастіше їх наявність виявляють слідами укусів. Зазвичай на відкритих частинах тіла можна побачити почервоніння, що свербить (згруповано в кілька), але не всі однаково реагують на контакт з комахою. Іноді на тілі може виявитись і незначна алергічна реакція, але бувають і безсимптомні випадки. Якщо нам вдасться знайти ввечері хоча б одну комаху, яка ходить навколо ліжка, будьте певні, що їх набагато більше. Сліди присутності – згруповані білі яйця, послід (невеликі чорні плями) та коричневий ексудат. Часто також відчувається неприємний, але характерний запах, що нагадує запах коріандру або перестиглої малини.

Чому так важливо позбавлятися від клопів?

Постільні клопи – прикра проблема, оскільки вважається, що вони гніздяться лише у занедбаних будинках. Їх можна передавати різними способами, наприклад, купуючи недезінфікований одяг у магазинах секонд-хенд, старі меблі або ночувавши в готелях та хостелах. Постельних клопів також можна знайти на м’яких сидіннях у громадському транспорті, кінотеатрах, театрах і музеях. Найчастіше комахи переміщаються між квартирами в багатоквартирних будинках, особливо коли вони довгий час немає господарів поблизу (хоча без їжі вони можуть прожити навіть кілька сотень днів).

Чи небезпечні клопи?

Хоча клопи живляться кров’ю, хвороба рідко передається від однієї людини до іншої, оскільки найчастіше вони мешкають поряд з одним господарем. Однак його наявність сприяє загальному дискомфорту та викликає безсоння. Іноді укус клопа може викликати бурхливу алергічну реакцію (сильне почервоніння, висипання, утруднене дихання). На жаль, постільні клопи також можуть бути переносниками золотистого стафілококу, що є причиною розвитку низки серйозних захворювань, таких як сепсис або остеомієліт.

Звільнення від клопів

Вилучення клопів дуже складно і практично неможливо обійтися без допомоги спеціалізованої компанії. Проте, перш ніж звертатися за професійною консультацією, важливо визначити місце проживання. Де вони найчастіше знаходяться? У постільних речах матраци, подушки, дерев’яні каркаси ліжок. Вони також можуть ховатися у щілинах, затишних куточках та закутках, таких як книги, картини, електричні розетки та навіть плінтуси. Їх часто можна зустріти в гардеробі та захованих у ньому предметах одягу.

Як позбутися клопів?

Домашні засоби від клопів

Насамперед слід подбати про гігієну ліжка. Постільна білизна потрібно часто міняти і прати за високої температури (60 градусів Цельсія). Так само слід поводитися з одягом і також ретельно гладити. Також дуже ефективне часте чищення пилососом ліжок, килимів, подушок і ковдр, підлог, рам або щілин (мішок для пилососа слід відразу викинути, щільно обгорнувши його мішком). Також непогано придбати пароочисник, так як це простий спосіб продезінфікувати ваш будинок і вбити личинок. Делікатні тканини, які можна пошкодити під час прання, можна заморозити (на 10 годин при -20 градусах).

Допомога спеціаліста

У випадку з клопами допомога спеціалізованих компаній є надзвичайно корисною, тому що у них є дуже ефективні заходи щодо знищення комах. На жаль, це зазвичай передбачає виїзд із квартири на кілька днів, адже хімічні препарати дуже шкідливі для людини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *