Біль у колінах: причини, симптоми та лікування

0 Comments

Біль у колінах – поширений і стан, що турбує, який виникає несподівано і має тенденцію повторюватися. Колінний суглоб найбільш схильний до травм, перевантажень і дегенерації, особливо якщо ми страждаємо надмірною вагою або ожирінням. Варто знати, що біль у колінах може бути ознакою бактеріальних інфекцій і навіть ревматичних захворювань. Занепокоєння має бути викликане набряком, болем та обмеженою рухливістю суглоба, наприклад ранковою скутістю. Дізнайтеся різні поради, які можуть бути причиною колінного болю і що його лікують.

Біль у колінах: причини, симптоми та лікування

Після травми колінного суглоба

Біль у коліні є дуже поширеним явищем після травми чи травми. Зазвичай внаслідок фізичного навантаження, напруженої роботи чи нещасного випадку ушкоджуються зв’язки та меніски. Тоді характерні раптовий та різкий біль, припухлість та проблема з рухливістю суглоба. Насамперед, необхідно іммобілізувати коліно і якнайшвидше звернутися до ортопеда. Вам може знадобитися операція та реабілітація.

Колінний біль та дегенеративне захворювання

Найчастіші причини болю в колінах – дегенеративні зміни, спричинені перевантаженням та природним зносом суглоба. З віком з’являються дефекти суглобового хряща та напруження м’язів. В результаті кістки можуть притискатися один до одного, викликаючи хронічний та неприємний біль. Характерні симптоми – біль при підйомі сходами, скутість, припухлість та почервоніння шкіри біля суглоба. Полегшення надають знеболювальні та протизапальні препарати, а також спеціальні ін’єкції, що відновлюють суглобовий хрящ. Також необхідні реабілітаційні та фізіотерапевтичні процедури. На запущеній стадії може знадобитися операція.

Біль у колінах та хвороба Лайма

Біль у суглобах також є характерним ускладненням хвороби Лайма. Це небезпечне захворювання, що передається кліщами роками, може не виявляти симптомів. Однак за цей час він викликає серйозні неврологічні зміни і часто вражає суглоби. Наше занепокоєння має викликати періодичні болі та набряк колінного суглоба, особливо якщо це не результат травми чи перевантаження. Перші симптоми хвороби Лайма можуть з’явитися за кілька тижнів після укусу кліща і нагадувати грип. Мігруюча еритема, тобто характерне почервоніння на шкірі, зустрічається лише у половини людей. Лікування хронічної хвороби Лайма складне та тривале. Необхідно багато місяців приймати антибіотики.

Біль у колінах: причини, симптоми та лікування

Біль у колінах та бактеріальні інфекції

Сильний біль у колінах та висока температура можуть вказувати на бактеріальну інфекцію. Це відбувається, наприклад, внаслідок травми, порізу або ін’єкції для зміцнення суглобового хряща (якщо вона не була введена у стерильних умовах). У цьому випадку якнайшвидше зверніться до лікаря. Можливо, вам доведеться полоскати коліно та приймати антибіотики.

Біль у колінах та ревматичні захворювання

Однією з найнебезпечніших причин колінного болю можуть бути ревматичні захворювання, такі як анкілозуючий спондиліт або ревматоїдний артрит. Хоча цей тип захворювання найчастіше вражає спочатку дрібні суглоби (наприклад, пальці рук та зап’ястя), буває, що біль починається в колінах. Характерні ранкова скутість суглоба та біль, що супроводжує кожен рух. Шкіра навколо вас може бути червоною та трохи теплішою. Необхідне швидке та спеціалізоване лікування, інакше може статися незворотне пошкодження суглоба.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *